Monday, February 21, 2022

College jämför och kontrast uppsatsämnen

College jämför och kontrast uppsatsämnen



SKRIV MIN UPPSTÄNG FÖR MIG. Läs den om din lärare ber om att hitta skillnader och likheter mellan 2 eller flera objekt. Relaterat: Argumenterande uppsatsämnen om utbildning. Affärs plan. Men många jämför och kontrasterar ämnen helt enkelt inte college jämföra och kontrastera uppsatsämnen tillräckligt för dig att skriva en uppsats om. Anta att vissa avvikelser upptäcktes under forskningens gång. Jämför och kontrastera Mexiko och USA uppsats.





Tips för att välja bra jämförelse- och kontrastämnen



Jämför och kontrast uppsatser är vanliga collegeuppgifter som testar dina kritiska tänkande såväl som ditt uppsatsskrivande. Mycket enkelt, att jämföra och kontrastera är att överväga två eller flera saker och observera vad som är lika med dessa saker och vad som är olika med dem. Tänk på det så här: att jämföra är att hitta kvaliteter, attribut, college jämföra och kontrastera uppsatsämnen, som är desamma och att kontrastera är att hitta de sätt på vilka de skiljer sig åt. I en jämför och kontrast uppsats skriver du om och analyserar de observationer du gjort. När vi jämför de två kan vi observera att båda är fåglar, båda har fjädrar, båda har näbbar, college jämföra och kontrastera uppsatsämnen, och båda lägger ägg. De är olika genom att duvor kan flyga och pingviner inte, pingviner är utmärkta simmare och duvor är det inte, och de lever båda i mycket college jämföra och kontrastera uppsatsämnen klimat.


Det är kontrasterna. Att skriva en bra uppsats beror till stor del på vad du väljer att skriva om, eftersom du behöver hitta två jämförbara ämnen - människor, böcker, traditioner, fenomen, etc. Här är några idéer, grupperade efter ämne, för att hjälpa dig komma igång! Familjeliv för nu och för flera år sedan överväga den ålder människor går in i äktenskapet, attityden till sexlivet före äktenskapet, attityden till och förekomsten av skilsmässor, förekomsten av gifta kvinnor under förlossning, barnuppfostran, etc. Medvetenhet om personliga fotavtryck och strävan efter hållbarhet i samhället under de två senaste college jämföra och kontrastera uppsatsämnen gå utöver sortering av avfallet; överväga effekterna av den ökande medvetenheten på pälsindustrin, den unga generationens ovilja att arbeta i oljebolag, vägra kött på grund av överbefolkningsskäl, etc.


Immigration till U.S. tidigare och idag jämföra och kontrastera orsakerna till invandringen, dess utbredning, statens krav etc. Tillgänglighet för högre utbildning under de senaste två decennierna överväga vilka hinder som har angripits; har den stigande studieskulden och Covid blivit de nya hindren att överväga? Skolans läroplan har förändrats under de senaste två decennierna vad som har förändrats, vad som inte längre lärs ut, vilka nya klasser och undervisningsmetoder som dök upp; notera det ökade fokuset på STEM, hållbarhet, försvinnande kursiva klasser, sexualundervisning m.m. Relaterat: Argumenterande uppsatsämnen om utbildning.


Sjukvårdssystem i Amerika och på andra håll i världen är detta en användbar artikel att börja med. nu och för tjugo år sedan; alternativt jämför och kontrastera statistiken för de rika och fattiga medborgarna. Abortlagar i USA. och andra länder är detta en användbar artikel att börja med. Hur diagnostiseras och behandlas depression nu jämfört med de senaste decennierna du kanske college jämföra och kontrastera uppsatsämnen överväga förändringen i behandlingen av andra sjukdomar och tillstånd som tros vara medicinskiserade, såsom fetma, alkoholism, klimakteriet, etc, college jämföra och kontrastera uppsatsämnen. Svaret på Covid i två olika delstater, se detta inlägg för mer Covid-relaterade uppsatsämnen och fakta.


Relaterat: Kontroversiella medicinska ämnen för en uppsats. Pro-life vs pro-choice-argument i abortdebatten om du kämpar för att hitta andra likheter än att relatera till ett ämne, fundera över vad dessa argument inte kan förklara; till exempel, båda har män utanför ekvationen, se fler idéer för en abortuppsats här. Jämför och kontrastera liberal och radikal feminism de andra två typerna av feminism som kan jämföras är jämställdhetsfeminism och skillnadsfeminism. Relaterat: Filosofi och etik Uppsatsämnen. konst som skildrar samma ämne i väldigt olika stilar, till exempel en park by i pointillistisk stil och en annan i kubistisk stil. Två verk av samma författare vid olika tidpunkter i livet till exempel, A Streetcar Named Desire och Sweet Bird of Youth av Tenessee Williams.


Verk av poeter som betraktas som en del av samma rörelse, till exempel Keats och Coleridge från romantikerna. Presentera sedan de två eller flera saker du kommer att diskutera. Beskriv kortfattat likheterna och skillnaderna du kommer att diskutera. Slutligen, ange tydligt din avhandling. Nästan hälften av amerikaner födda efter året äger ingen tv-krok. Unga människor verkar ha blivit kära i tv på bara några korta decennier; under det år som amerikaner tittade på college jämföra och kontrastera uppsatsämnen TV minst två timmar om dagen. Men varför har vi övergett detta en gång älskade tidsfördriv? Svaret är enkelt: streamingtjänster online har båda sakerna introducerats.


Under sin storhetstid var tv extremt populärt bland unga, som streamingtjänster är nu. Det finns dock flera skillnader mellan de två. TV saknar mångfalden av moderna streamingtjänster, tittarna tvingas se program som kureras av kanalen, och det finns mycket mindre valfrihet. Som sagt, mindre tid framför tv:n betyder mindre tid att titta på nyheter och mindre gemenskap. Streamingtjänster kan också vara dyra översikter av skillnader. Det verkar dock som att moderna streamingtjänster överlag är överlägsna bra, gammaldags TV-avhandlingsutlåtande. För mer hjälp med att skriva introduktioner, kolla in Essay Introduction Paragraph: Essential Elements and Examples.


För mer hjälp om avhandlingsutlåtanden, ta en titt på A Strong Thesis Statement: Tips and Exempel. I första stycket efter din introduktion, ge lite sammanhang för din uppsats, college jämföra och kontrastera uppsatsämnen. Varför skriver du om detta? Varför nu? För exemplet ovan kan du ytterligare backa upp det inledande uttalandet med lite statistik som visar att du har gjort din forskning om ämnet. Till exempel, college jämföra och kontrastera uppsatsämnen, jämför antalet inköpta tv-apparater jämfört med eller visa fallet i livetittarbetyg för populära program. För streamingtjänster kan du nämna hur många som prenumererar på Netflix eller Hulu, eller hur mycket pengar streamingsidor tjänar.


Se till att du citerar alla källor du använder på rätt sätt, för maximal poäng! Diskutera sedan likheterna mellan de två sakerna du diskuterar. Hur länge det här avsnittet beror på hur lika dina ämnen är! För vissa ämnen kan du ha ett ganska långt avsnitt om likheter. Men om du skrev om radikalt olika politiska system, synpunkter eller konstverk, kan din jämförelseavsnitt vara kortare. Se till att liknande och olika punkter bidrar till din avhandling. Men om du skulle hävda att tv kan erbjuda liveuppdateringar om aktuella frågor, på ett sätt som Hulu inte gör, skulle det bidra till en diskussion om vilken som är, college jämföra och kontrastera uppsatsämnen, totalt sett överlägsen.


Välj rätt ämne: Innan du börjar kan det vara bra att göra en lista över alla likheter och skillnader mellan de saker du jämför. Se till att det finns tillräckligt många likheter för att ditt argument ska verka vettigt. Men om du jämför något som familjeliv förr och nu, finns det massor av saker du kan diskutera i din uppsats och detta leder till större slutsatser om den sociala förändring som har ägt rum. Gör din forskning: Undersök ämnet du kommer att diskutera så mycket som möjligt och var beredd att diskutera de positiva aspekterna av båda sakerna du jämför. I det långa loppet kommer detta faktiskt att göra ditt argument starkare.


Vad skulle du jämföra och kontrastera om du kunde skriva om vad som helst? Dela din idé i kommentarerna! Bra att jämföra och kontrastera uppsatsämnen: vad ska jag skriva om? Gör din sak: hur ska jag skriva i uppsatsinledningen och kroppsstyckena? Följ den här enkla guiden för att skriva en framgångsrik uppsats om jämför och kontrast! Vad betyder jämföra och kontrastera? Jämför och kontrastera uppsatsidéer Att skriva en bra uppsats beror till stor del på vad du väljer att skriva om, eftersom du behöver hitta två jämförbara ämnen - människor, böcker, traditioner, college jämföra och kontrastera uppsatsämnen, fenomen osv. Sociologisk förändring 1. Mänsklighetens miljöpåverkan nu och för flera år sedan 3.


Porträtt av kvinnor i annonser från mitten av århundradet vs nu 5. Vanliga jobb på 1700-talet och idag 6. Begravningar i det förflutna och idag 7. Viktiga helgdagar i det förflutna och idag 8. Rösträtt i det förflutna och idag 9. Kommunism kontra libertarianism Socialt umgänge i det förflutna och nu offline vs online-verksamhet i college jämföra och kontrastera uppsatsämnen Användningen av robotik nu jämfört med 10 år sedan NASA vs SpaceX Relaterat: Sociologi Forskningsämnen Utbildning 1. Offentlig vs privat utbildning 2. Traditionell skola vs hemundervisning 3. Online vs offline utbildning 4. Gamla vs nya metoder för undervisning 5. Relaterat: Argumenterande uppsatsämnen om utbildningsmedicin 1, college jämföra och kontrastera uppsatsämnen. Sjukvårdssystem i Amerika och på andra håll i världen är en användbar artikel att börja med 2.


Kloning vs genmodifiering 3, college jämföra och kontrastera uppsatsämnen. nu och för tjugo år sedan; alternativt, jämföra och kontrastera statistiken för rika och fattiga medborgare 4. och andra länder är detta en användbar artikel att börja med 5. Traditionella läkarbesök vs telemedicin 6. Traditionell medicin vs. homeopati 8. Covid vs Spanska sjukan epidemier 9. Svaret på Covid i två olika delstater se det här inlägget för mer Covid-relaterade uppsatsämnen och fakta Argument för och emot obligatorisk vaccination Vård i hemmet vs assisterat boende Relaterat: Kontroversiella medicinska ämnen för en uppsats Filosofi och etik 1.


Jämför och jämför två abrahamitiska religioner. Platon mot Aristoteles.





kort uppsats om mitt klassrum



Om du är en uppsatsförfattare i tonåren, jämför och kontrastera allt som händer omkring dig. Några av de intressanta ämnen för jämförelse och kontrast som du måste välja mellan är:. Är du förvånad över den plötsliga tillväxten inom teknik? Här är några jämförande och kontrasterande ämnen som berör ämnet:. Det finns flera problem förknippade med musik och filmer. Det är en av de enklaste kategorierna att hitta jämförande och kontrasterande uppsatsämnen:. Hur många forskningsfrågor kan du jämföra och kontrastera? Här är några jämförande och kontrasterande uppsatser om litteratur:. Är du väl förtrogen med att ständigt förändra vetenskapens värld? Om inte, måste du ta en titt på några av de enkla ämnen som är enkla att jämföra och kontrastera om de olika vetenskapliga innovationerna.


Generellt sett finns det många särskiljande faktorer som kräver noggrann uppmärksamhet. Genom att titta på de mest populära ämnena för jämförelse och kontrast kan eleverna få en tydlig bild av vad de kan förvänta sig. Med det rika utbudet av jämförande och kontrasterande uppsatsämnen kan du snabbt förbättra dina uppsatsskrivande. Flera av dessa ämnen är lätta att förstå och kommer med relevant innehåll för att stödja deras syfte. Kom igång nu för bästa skrivframgång i framtiden! Hem Blogg Ämnen Idéer Bästa jämföra och kontrastera essäämnen. Bästa Jämför och Kontrast Uppsatsämnen. Lingvistik är en engelskspråkig kategori som behandlar logisk dialektal analys och tolkning. Den försöker avslöja språkets form, betydelse och sammanhang.


Medan de flesta studenter kan uppfatta lingvistik som ett enkelt ämne, är det ganska komplicerat. Engelska handledare kan utfärda ämnen inom lingvistik inom olika discipliner som fonologi eller semantik, vilket gör att många elever kämpar med att ta itu med forskningsrapporterna. Astronomi är studiet av universum och de fysiska enheter som omger det. Dessa himlaobjekt inkluderar månen, solen, stjärnor, planeter, kometer och meteoriter. Den innehåller flera ämnesdiscipliner som låter eleverna förstå konceptet med kursen. Det är därför det ger en omfattande grund för forskningsartiklar på högskolor och universitet.


Astronomi är ett spännande ämne med breda, komplexa ämnen. Eftersom ämnet koncentrerar sig på universum och rymden, tycker de flesta eleverna att teman är främmande och förvirrande. Mat är ett känsligt ämne eftersom det påverkar människors liv direkt. Som experter säger, du är vad du äter är verkligen sant att de måltider du äter kan antingen bygga upp eller försvaga ditt immunförsvar. Noggrant val av kost påverkar din hälsa oerhört. Du måste äta näringsrika måltider för att upprätthålla en hälsosam livsstil och minska riskerna för olika sjukdomar.


Det är därför det finns många dietkurser och program som erbjuds på högskolor och universitet. Artiklar Bloggare Guider Exempel. Guider 13 december, 13 minuter läst Författare: Elizabeth Brown. Och här kommer en kort introduktion till hur den här typen av akademiskt skrivande egentligen ska se ut. Hur man skriver en jämföra och kontrastera uppsats Beroende på uppgiften du fått av din handledare, i denna specifika akademiska uppsats ska du antingen jämföra flera saker eller föreställningar eller kontrastera dem. Så här ser en struktur av denna typ av skrift ut: Inledning. Huvuddelen punkt 1. Ett argument 1 som stöder avhandlingens påstående.


En kort avslutning. Huvuddelen punkt 2. Huvuddelen punkt 3. En kort påminnelse om ett problem som beskrivs i uppsatsen. En kort översikt över likheterna eller skillnaderna aka stödjande argument. En uppmaning till handling eller en intressant fråga till publiken. När allt kommer omkring är detta nyckeln till att skapa ett utmärkt verk. Vad gör bra att jämföra och kontrastera uppsatsämnen Flera faktorer gör vissa ämnen till ditt bästa alternativ jämfört med resten. Tillgänglighet av betrodda källor. Rekommendation av en handledare. Korrekt formateringsstil. Källor till intressanta ämnen I grund och botten finns det sex källor studenter kan gå till nu för tiden: Internet.


Sociala media. Vetenskapliga tidskrifter. Lätt att jämföra och kontrastera uppsatsämnen för högskolestudenter High school vs college. McDonalds och Burger King: Förklara hur dessa två snabbmatskedjor liknar eller skiljer sig från varandra. Offentliga skolor och hemundervisning: Vilken föredrar du? Basket och fotboll: Popularitet, spelhastighet, beroende av atleticism, personliga preferenser, etc. Lamborgini vs. Virtuell vs. Augmented reality: Vilken teknik är framtiden? Star Wars vs. Star Trek: Vilket är bättre? Kommunism vs. Socialism: De goda, de dåliga och de fula. Amerikansk engelska vs brittisk engelska. Konventionell eller e-lärande: Vad skulle du välja? Dator- och tv-spel: Vilket är roligare?


Inre skönhet och yttre skönhet. Snapchat och Instagram: Vad gör dem lika olika? Stalin eller Hitler: Vilket är ett större ont? Eller vad som i deras ledarstil var liknande? Att bo i storstaden eller bo på landet: Vad skulle du välja? Italienare vs. spanska köket. Aktiv semester i fjällen vs. passiv vila vid havet. Facebook vs. Windows vs. Android eller iOS: Vilken är framtiden? Roliga jämför och kontrastera uppsatsämnen Chandler, Joey och Ross: Vilken av dem är coolare? Pizza eller pasta: Om du var tvungen att äta en mat för resten av ditt liv, vilken av dessa skulle du välja?


Batman vs. Stålman; Avengers vs. rättvisans liga. Fotboll vs fotboll: Hur skiljer de sig från deras namn? Iron Man eller Hulk: Vilken är den bästa superhjälten i sin tid? Michael Jackson vs. Elvis Presley. George och Lennie. Harry Potter vs. Ronald Weasley: Den ena är mycket coolare än den andra. Simpsons eller South Park? Evig sommar eller evig vinter: Vilket är det minsta av allt ont? Historiska ämnen WW1 och WW2: Orsaker, deltagare, antal döda och skadade, etc. Renässans och barocko. Romersk och grekisk mytologi. Crusaders vs. Den europeiska ekonomin före och efter andra världskriget. Avskaffande av slaveri i USA och Europa.


Japansk och europeisk feodalism essä. Könsroller i Romarriket vs Osmanska riket. Brittisk kolonisering och spansk kolonisering. Lincoln och Kennedy. Återuppbyggnad i Amerika mot industriåldern. Mongoliska riket och Persiska riket. Arbetarfackets historia i USA vs. Storbritannien. Julius Caesar eller Alexander den store. Jämför och kontrast uppsats mellan två jobb Marknadsförare vs. Digital marknadsförare. Antropolog vs. Filosof vs. Psykolog Software Engineer vs. Mjukvaruarkitekt. Filmproducent och filmregissör. Arbeta hemifrån och arbeta på ett kontor.


Språkvetare och grammatiker. Utvecklare eller en kodare? QA-specialist eller en testingenjör. Dekanus eller rektor. Revisor vs. Journalist vs. Rekryterare vs. HR-generalist. Copywriter vs. Innehållsmarknadsförare. Jämför och kontrast uppsats mellan två kulturer Egypten och Mesopotamien jämför och kontrast uppsats Modern europeisk och amerikansk kultur. Urbanism och landsbygd. Vegetarism vs. Jämför och kontrastera Mexiko och USA uppsats. Emokultur och gotik. Jämför och kontrast uppsatsen Sparta och Aten. Bokmaskar vs. Filmfantaster.

No comments:

Post a Comment