Wednesday, February 9, 2022

Exempel på illustrationsuppsats

Exempel på illustrationsuppsats



Beskriv tekniken för att göra sig redo för lektionen på 15 minuter. Denna whistleblowing etik exempel illustration uppsats är ett exempel på hur en uppsats om ett sådant ämne kan organiseras. Få anpassad uppsats från:. Du kan lägga alla dina ansträngningar på dina förklaringar och exempel. Kreativt skrivande.





Illustration Uppsats Definition



En illustrationsuppsats är en uppsats utformad för att beskriva och förklara med exempel. Du kommer att behöva använda exempel för att avslöja detaljer om ämnet du diskuterar. Ungefär som när någon ritar en bild för att visa dig hur något ser ut, använder en illustrativ uppsats ord för att visa vad något är, exempel illustration uppsats. Du kan se att på många sätt borde en illustrativ uppsats vara lättare än en argumenterande uppsats. Du kan lägga alla dina ansträngningar på dina förklaringar och exempel. Inledningen är ungefär som alla andra i en uppsats, och därför föreslår jag att du använder det vanliga I. O formel. Denna formel är ett sätt att skriva en introduktion på fem meningar som orienterar läsaren till ämnet.


Var och en av följande punkter utgör en mening i din introduktion:, exempel illustration uppsats. Det här exemplet är för en illustrationsuppsats om ämnet: Illustrera de olika sätt som ungdomar använder sociala medier i sin vardag. Sociala medier är ganska nytt, och den mest kända sociala mediesidan Facebook introducerades först i världen i Denna illustrativa uppsats kommer att förklara och ge exempel på de många sätt unga människor engagerar sig i sociala medier varje dag. Jag rekommenderar att du gör detta i ordning, exempel illustration uppsats.


Dina första stycken bör beskriva och definiera ämnet, exempel illustration uppsats. Dina följande stycken bör ge många kvalitetsexempel. Det är unikt exempel illustration uppsats det ger människor möjligheten att skapa personliga profiler och kommunicera fram och tillbaka med varandra. Det är allmänt känt för att ha uppstått i början av s med webbplatser som MySpace och Exempel på illustrationsuppsats, och har nyligen ändrats till att vara starkt mobilresponsiv med uppkomsten exempel illustration uppsats smartphones i s. Medan ungdomar tidigare var tvungna att umgås personligen för att ha kontakt, kan de nu skicka meddelanden till varandra från sina hem.


Till exempel, exempel illustration uppsats, ungdomar kommer hem från skolan och kan logga in på sina webbforum som Facebook messenger. Härifrån kan de hålla kontakten och prata om problem som hänt i skolan. Även om detta kan vara roligt, exempel illustration uppsats, vissa människor tror också att det innebär att unga människor kan fortsätta att bli mobbad även från sina egna sovrum. För att avsluta din illustrativa uppsats, använd gärna den normala styckestilen för slutsatser, exempel illustration uppsats. Min föredragna mall för en slutsats är 5 Cs slutsatsmetoden. Precis som INTRO-metoden kan du skriva en exempel illustration uppsats per poäng exempel illustration uppsats ett slutstycke med fem meningar:.


Den här uppsatsen har illustrerat detta faktum med exempel, inklusive punkter om hur många ungdomar som använder sociala medier hemma varje kväll, hur det påverkar hur mobbning uppstår och hjälpt dem att hålla kontakten med vänner som bor långt borta. Föräldrar och lärare bör bry sig om detta för att hjälpa barn att veta när de ska stänga av sociala medier eller använda dem på ett ansvarsfullt sätt. Sociala medier kommer ingenstans och kommer att fortsätta att påverka hur unga människor interagerar med varandra dagligen. Barn föds med fullständigt beroende av sina föräldrar för sin egen överlevnad.


Under de kommande 18 åren går de igenom flera stadier av biologisk och kognitiv utveckling innan de når full mognad. Denna illustrativa uppsats utforskar flera viktiga idéer om hur människor utvecklas under sina första 18 år. Det finns flera olika förståelser av hur människor utvecklas, och flera av de viktigaste kommer att illustreras i denna uppsats. Först definieras och beskrivs nyckelidéerna bakom mänsklig utveckling. Människans utveckling är processen för mänsklig tillväxt från födseln till vuxen ålder. Det är en process som tar någonstans mellan 16 och 25 år, även om de flesta västerländska samhällen tror att ett barn har nått vuxen ålder på sin 18-årsdag Charlesworth, har processen bakom barns utveckling definierats och beskrivits på flera olika sätt genom historien.


Två av de nyckelteoretiker som beskriver barns utveckling är Piaget och Freud. Båda tror att alla barn utvecklas i tydliga mognadsstadier, även om deras idéer om vad som händer i varje stadium skiljer sig markant Davies, exempel illustration uppsats, Freud menar att alla barn utvecklas genom en rad psykologiska stadier. På varje exempel illustration uppsats utveckling, barn står inför en utmaning som de måste övervinna eller riskerar att uppleva psykologiska fixeringar i vuxen ålder. Dessa är: avvänjning från bröstet oraltoaletträning och identifiering av könsroller fallisk social interaktion latens och utveckling av intima relationer genitala, exempel illustration uppsats. Om barnet lyckas navigera i varje steg kommer det att bli en välutvecklad vuxen.


Däremot var Piaget det exempel illustration uppsats mindre på psykologisk utveckling och mer på kognitiv mognad. I varje steg är barnet kapabelt att utföra vissa uppgifter och bör uppmuntras att bemästra dessa uppgifter för att framgångsrikt utvecklas till nästa steg. Dessa uppgifter inkluderar: behärska sinnet och motoriska färdigheter för att navigera i världen sensomotorisk förmåga att använda språk och tänka med hjälp av symboler preoperativ förmåga att använda logik och förstå tid, rum och kvantiteter konkret operationa samt förmåga att använda abstrakt och hypotetiskt tänkande formellt operativt Charlesworth, deras värde i utbildning gör dem till en viktig uppsättning exempel illustration uppsats stadier att förstå för lärarutbildare, exempel illustration uppsats.


De är därför viktiga stadier av barns utveckling att förstå. Det första steget är det sensorimotoriska steget 0 — exempel illustration uppsats. Barn i det sensomotoriska stadiet behöver stöd för att utveckla färdigheter i att navigera i sin närmiljö. I detta skede får barn föremål med olika texturer, exempel illustration uppsats, former och kompositioner så att barn kan röra och lära sig om sin värld Exempel på illustrationsuppsats, Barn i detta skede lär sig också att utveckla förståelsen att när saker och ting är utom synhåll så finns de fortfarande!


Nästa steg är det preoperativa steget 2 - 7. I det preoperativa skedet lär sig barn att utveckla mer komplexa kommunikativa kapaciteter. Barn utvecklar språklig förmåga och börjar exempel illustration uppsats uttrycka sig självsäkert för sina föräldrar och främlingar. Barn utvecklar också fantasifulla färdigheter, och man ser ofta barn ägna sig åt fantasifulla lekar där de klär ut sig och låtsas vara prinsessor, brandmän och hjältar i sina berättelser Isaacs, I denna unga ålder är barn väldigt egoistiska och fortsätter att se sig själva som centrum av världen, exempel illustration uppsats. Det tredje steget är det konkreta driftsteget 7 — I detta skede lär sig barn att tänka logiskt om saker i sin vardagliga miljö.


De utvecklar därför mer komplex förmåga att resonera och utföra matematiska uppgifter. I detta skede tenderar lärare att uppmuntra barn exempel illustration uppsats lär dig att dra slutsatser med hjälp av förnuft och vetenskapliga observationer MacBlain, Slutligen, från 11 år och uppåt, utvecklas barn till det formella operationsstadiet där de kan tänka abstrakt. I detta skede uppstår etiskt och kritiskt tänkande. Dessa unga människor börjar nu tänka på frågor som social rättvisa och politik Kohler. De utvecklar också förmågan att göra mer komplexa matematiska uppgifter inom området abstrakt snarare än konkret matematik, exempel illustration uppsats.


Ett verkligt exempel kan inkludera förmågan att utföra algebraiska uppgifter. Det är därför algebra tenderar att bli en del av matematikens läroplaner i mellan- och gymnasieåren Charlesworth, ; MacBlain, Till exempel kan barn med autism utvecklas i snabbare eller långsammare takt. Således har andra teoretiker som Vygotsky visat att vi exempel illustration uppsats inte se barns utveckling i fasta stela stadier, utan tänk istället på utveckling som starkt påverkad av sociala och kulturella omständigheter under vilka barn utvecklar MacBlain, I början av denna illustrativa exempel illustration uppsats, det konstaterades att barn använder de första 18 åren av sitt liv för att utvecklas biologiskt, psykologiskt och kognitivt.


Genom dessa stadier är det möjligt att se hur barn exempel illustration uppsats från mycket beroende och okunniga stater till fullständigt oberoende från sina föräldrar. Lärare borde veta om exempel illustration uppsats utvecklingsstadier för att korrekt förstå vilken nivå barn bör vara på i sitt lärande och för att rikta lektionerna på lämpligt sätt. Charlesworth, R. Förstå barns utveckling. Los Angeles: Cengage Learning. Davis, D. New York: Guilford Press. Fleer, M. Barnutveckling i utbildningsmiljöer.


Cambridge: Cambridge University Press. Levine, L. Barns utveckling från spädbarn till tonåren: ett aktivt lärande. London: Sage Publications, exempel illustration uppsats. Innehåll visar. Vad är en illustrationsuppsats? Skillnaden mellan illustrativa och argumenterande uppsatser. Hur man skriver en illustrationsuppsats 2. En mall bara för dig. Illustration Essä Ämne Idéer. Illustrationsuppsats Exempel Introduktion av Illustrationsuppsatsen:. Body Paragraphs of the Illustration Essay — Definition och beskrivning:. Kroppsstycken i illustrationsuppsatsen — Förklaringar och exempel:. Slutsats av den illustrativa uppsatsen:. Öppna verktygsfältet. Tillgänglighetsverktyg Öka text Minska text Gråskala Hög kontrast Negativ kontrast Ljus bakgrundslänkar Understrykning Läsbart teckensnitt Återställ.


Använd INTRO-formeln för att skriva en introduktion på fem meningar som identifierar problemet, ger lite bakgrundsinformation, visar hur du kommer att svara på uppsatsen och beskriver vad som kommer att sägas i stycket. Dina första ett eller två stycken bör tydligt orientera läsaren till ditt ämne. Definiera: Med dina egna ord, förklara exakt vad ditt ämne är som om läsaren inte skulle ha någon aning. Använd akademiska referenser när det är möjligt. Beskriv: Med dina egna ord, exempel illustration uppsats en detaljerad beskrivning av ditt ämne.





uppsats om respekt



Min föredragna mall för en slutsats är 5 Cs slutsatsmetoden. Precis som INTRO-metoden kan du skriva en mening per punkt för ett slutstycke med fem meningar:. Den här uppsatsen har illustrerat detta faktum med exempel, inklusive punkter om hur många ungdomar som använder sociala medier hemma varje kväll, hur det påverkar hur mobbning uppstår och hjälpt dem att hålla kontakten med vänner som bor långt borta. Föräldrar och lärare bör bry sig om detta för att hjälpa barn att veta när de ska stänga av sociala medier eller använda dem på ett ansvarsfullt sätt.


Sociala medier kommer ingenstans och kommer att fortsätta att påverka hur unga människor interagerar med varandra dagligen. Barn föds med fullständigt beroende av sina föräldrar för sin egen överlevnad. Under de kommande 18 åren går de igenom flera stadier av biologisk och kognitiv utveckling innan de når full mognad. Denna illustrativa uppsats utforskar flera viktiga idéer om hur människor utvecklas under sina första 18 år. Det finns flera olika förståelser av hur människor utvecklas, och flera av de viktigaste kommer att illustreras i denna uppsats.


Först definieras och beskrivs nyckelidéerna bakom mänsklig utveckling. Människans utveckling är processen för mänsklig tillväxt från födseln till vuxen ålder. Det är en process som tar någonstans mellan 16 och 25 år, även om de flesta västerländska samhällen tror att ett barn har nått vuxen ålder på sin 18-årsdag Charlesworth, har processen bakom barns utveckling definierats och beskrivits på flera olika sätt genom historien. Två av de nyckelteoretiker som beskriver barns utveckling är Piaget och Freud. Båda tror att alla barn utvecklas i tydliga mognadsstadier, även om deras idéer om vad som händer i varje stadium skiljer sig markant åt Davies, Freud tror att alla barn utvecklas genom en serie psykologiska stadier.


I varje utvecklingsstadium står barn inför en utmaning som de måste övervinna eller riskerar att uppleva psykologiska fixeringar i vuxen ålder. Dessa är: avvänjning från bröstet oral, toalettträning anal, identifiering av falliska könsroller, latens för social interaktion och utveckling av intima relationer genitala. Om barnet lyckas navigera i varje steg kommer det att bli en välutvecklad vuxen. Däremot fokuserade Piaget mindre på psykologisk utveckling och mer på kognitiv mognad. I varje steg är barnet kapabelt att utföra vissa uppgifter och bör uppmuntras att bemästra dessa uppgifter för att framgångsrikt utvecklas till nästa steg. Dessa uppgifter inkluderar: behärskning av sinnet och motorik för att navigera i världen sensomotorisk, förmåga att använda språk och tänka med hjälp av symboler preoperativa, förmåga att använda logik och förstå tid, rum och kvantiteter konkret operativt, och förmåga att använda abstrakt och hypotetiskt tänkande formellt operativ Charlesworth, Deras värde i utbildning gör dem till en viktig uppsättning stadier att förstå för lärarutbildare.


De är därför viktiga stadier av barns utveckling att förstå. Det första steget är det sensorimotoriska steget 0 - 2. Barn i det sensomotoriska stadiet behöver stöd för att utveckla färdigheter i att navigera i sin närmiljö. I detta skede får barn föremål med olika texturer, former och kompositioner för att låta barn röra och lära sig om sin värld! Nästa steg är det preoperativa steget 2 - 7. I det preoperativa skedet lär sig barn att utveckla mer komplexa kommunikativa kapaciteter. Barn utvecklar språklig förmåga och börjar uttrycka sig självsäkert för sina föräldrar och främlingar.


Barn utvecklar också fantasifulla färdigheter, och man ser ofta barn ägna sig åt fantasifulla lekar där de klär ut sig och låtsas vara prinsessor, brandmän och hjältar i sina berättelser Isaacs, I denna unga ålder är barn väldigt egoistiska och fortsätter att se sig själva som centrum av världen. Det tredje steget är det konkreta driftsteget 7 — I detta skede lär sig barn att tänka logiskt om saker i sin vardagliga miljö. De utvecklar därför mer komplex förmåga att resonera och utföra matematiska uppgifter. I detta skede tenderar lärare att uppmuntra barn att lära sig att dra slutsatser med hjälp av förnuft och vetenskapliga observationer.


I detta skede uppstår etiskt och kritiskt tänkande. Dessa unga människor börjar nu tänka på frågor som social rättvisa och politik Kohler. De utvecklar också förmågan att göra mer komplexa matematiska uppgifter inom området abstrakt snarare än konkret matematik. Ett verkligt exempel kan inkludera förmågan att utföra algebraiska uppgifter. Det är därför algebra tenderar att bli en del av matematikens läroplaner i mellan- och gymnasieåren Charlesworth, ; MacBlain, Till exempel kan barn med autism utvecklas i snabbare eller långsammare takt.


Således har andra teoretiker som Vygotsky visat att vi inte bör se barns utveckling i bestämda stela stadier, utan istället tänka på utveckling som starkt påverkad av sociala och kulturella omständigheter under vilka barn utvecklar MacBlain. I början av denna illustrativa uppsats var det konstaterade att barn använder de första 18 åren av sitt liv för att utvecklas biologiskt, psykologiskt och kognitivt. Genom dessa stadier är det möjligt att se hur barn utvecklas från mycket beroende och okunniga tillstånd till fullständigt oberoende från sina föräldrar. Lärare bör känna till dessa utvecklingsstadier för att korrekt förstå vilken nivå barn bör vara på i sitt lärande och för att rikta lektionerna på lämpligt sätt.


Charlesworth, R. Förstå barns utveckling. Los Angeles: Cengage Learning. Davis, D. En guide till att kasta en kurvboll på rätt sätt. Skriv om dykning, vändning och simning under tävlingssimningen. Förklara hurrarop och cheerleading tumbling. Skillnader och likheter. Dröja vid mekanismen för ridtävlingar. Förbereder sig för en fotbollsmatch. Kamper och utmaningar för en fotbollsspelare. Du kan välja vilken annan sport du vill. Skriv om sport som en viktig vinkel för högskoleekonomi och studenter. Tänk på vikten av att vara ett team. En lista över reglerna för ultimata frisbee. Klassisk golf — traditionella regler.


Intramurala sporttekniker för framgångsrika studenter. Beskriv den huvudsakliga skillnaden mellan rugby och andra sporter. Tänk på de mest nödvändiga reglerna för en ishockeyspelare. Skriv om de första dagarna i ett idrottslag. Fundera på skälen till varför tränare tar ut den skadade spelaren. Vilka är de viktigaste symptomen? Tränar och spelar i ett lacrosselag. Underskattning av ett idrottslag. Lämplig för alla sporter. Skillnaderna mellan ett intramuralt idrottslag och ett collegeklubbs idrottslag i friidrott. Sport och skolarbete jämvikt. Håller allt stabilt. College rutiner Skriv om vikten av skolmaskot för eleverna. Användbara studievanor för en student.


Beskriv förberedelser för en halvtidsshow för ett collegeband. Vad är en bosatt assistent i studentrummet är att göra? Valet av högskola: Viktiga saker att vara uppmärksam på när du väljer studieort. Tekniken att släppa någon på en dejt. Lämplig för båda könen. Beskriver högskolebetalningen för studenter. Skriv om högskoleansökningar och de bästa sätten att göra ett framgångsrikt CV. Skriv om skolskämt och dess konsekvenser. Tänk på att behålla förstaårsstudenter på college. Beskriv fotbollstraditionerna på din högskola. Spara pengar som student. De bästa sätten att spara pengar. Musikträning och sätten att få det organiserat. För- och nackdelar med sovsal. Beskrivning och förklaring. Campus studenthem livet och en guide till det.


Användning av skrivare inom campus. Hur det är att vara högskolepresident och vikten av det. Att ta en intervju med en professor om livet, erfarenheter, prestationer och planer för framtiden. Skriv om kristna grupper och kyrkliga organisationer på college. Deras arbete och betydelse. Problemet med att acceptera ledarna i kristna grupper. Motsägelse och missförstånd i religiösa aspekter av tro. Hemvändartraditioner på ditt campus. Emblemet, mottot och sången på ditt campus. Deras betydelse, ursprung och betydelse för eleverna. Skriv om historien om betydelsen av statyer i din högskola. Dröja vid historien och betydelsen av de äldsta byggnaderna på ditt campus. Studenter som deltar i handledningsaktiviteter efter skolan.


De värdefulla tipsen. Problemen för internationella studenter under anpassningen på en högskola i ett annat land. Fördelar och nackdelar. Hålla ditt rum rent och sätten att hålla det snyggt hela tiden. Hur du skapar en perfekt relation med din rumskamrat och lever i harmoni? Vad äter studenterna på campus? Beskrivning av matval. Skriv om sorority och broderskap och deras roll i collegelivet. Få ordentliga övningar på college. Hur man blir vän med sin rumskamrat. Att bli irriterad på grannarna och sätten att få en sådan situation rätt. Att hjälpa en vän som misslyckades med att fatta rätt beslut på college. Beskriv tekniken för att göra sig redo för lektionen på 15 minuter.


Skriv om det speciella med att vara student som kom från en annan del av landet. Förändringar i din högskola under dess historia. Favoritplatserna på din högskola. Deras historia, popularitet, traditioner kopplade till dem och betydelsen för collegelivet. Skapa en guide för att leta efter en lämplig plats att studera på ett campus. Skriv om hur man blir av med förhalningsvanan. Hålla kontakten med din familj när du är borta från hemmet. Ett hedersprogram som är okänt för de flesta studenter du studerar med.


Jämför effektiva studietekniker vs. ineffektiva sådana. Arbete och karriär Beskriv det bästa caféet att umgås med dina medstudenter. Skriv om arbetsuppgifterna för en Starbucks-barista. Varför har kunderna alltid rätt? High school H erfarenhet och varför det är användbart för att bygga din framtid. Vikten av ROTC eller Air Force ROTC för ditt liv och din karriär i framtiden. Skapa en guide med för att bli läkare, tandläkare eller logoped. En specialistläkares rutiner och arbete. Vilka svårigheter och fördelar ett sådant yrke har. Vilka är nackdelarna med det? Skriv om hur en modedesigner arbetar med den nya kollektionen. Tänk på rollen som köpare i ett stort varuhus.


Hur man blir pilot i ett flygbolag? Dröja vid essensen av ett modedesigners arbete. Intervjua forskare: Ta reda på de huvudsakliga syftena med deras arbete. Hur gör sig lärarna redo för sina lektioner? En advokats eller en domares rutinarbete. Hur de förbereder sig för en dag på kontoret. Skriv om en revisors arbete, svårigheterna och särdragen med sådant arbete. Så fungerar begravningsbyråer. De viktigaste aspekterna av att hantera den mänskliga sorgen. Skriv om arbetslivserfarenhet av snabbmatsrestauranger och tipsen för att göra det bra. Beskriv lagerhållning, förvaring och försäljning av produkter i en livsmedelsbutik. Förklara svårigheterna och fördelarna med att arbeta som servitör eller servitris.


Skapa en arbetsguide för ideell organisation. De vanligaste aspekterna av att arbeta som elektriker, piga eller rörmokare. Att ha en irriterande partner på jobbet och sätten att fixa sådana relationer. Tänk på vad man ska göra om din chef är ett monster. Att vara en framgångsrik säljare: Konsten att sälja saker till människor. Hur man får människor att inse vikten av pengar och tid? Gemenskapsämnen Förklara innebörden av en religiös ceremoni för människor som inte är bekanta med den.

No comments:

Post a Comment