Thursday, February 17, 2022

Essä om självförtroende

Essä om självförtroende



Förbli i de enkla och ädla områdena i ditt liv, lyd ditt hjärta, och du skall återskapa Förvärlden. Om någon man överväger de nuvarande aspekterna av vad som är uppsats om självförtroende genom utmärkande samhälle kommer han att se behovet av denna etik. Det finns ingen tid för dem. Den första antydan om filosofin som skulle bli "Self-Reliance" presenterades av Ralph Waldo Emerson som en del av en predikan i september en månad efter hans första äktenskap, uppsats om självförtroende. Åskådare tittar snett på honom på den allmänna gatan eller i kompisens salong. min vän föreslog: "Men dessa impulser kan vara underifrån, inte ovanifrån.





Navigeringsmeny



Emerson trodde att individualism, personligt ansvar och icke-konformitet var avgörande för ett blomstrande samhälle. Men för att nå dit visste Emerson att varje individ måste göra jobbet på sig själv för att kunna uppnå denna nivå av individualism. Idag ser vi dagligen samhällets sammanbrott och undrar hur vi kom fram till detta samhällstillstånd. Man kan helt enkelt titta på hur de grundläggande begreppen självförtroende, uppsats om självförtroende, självmedvetenhet och självacceptans har i hög grad ignorerats. Fem dominerande beståndsdelar av transcendentalism är icke-konformitet, självtillit, fri tanke, självförtroende och naturens betydelse, uppsats om självförtroende.


Den transcendentalistiska rörelsen blomstrade i New England under Emersons livstid. Ralph Waldo Emerson skrev essän och den publicerades som en del av hans första volym av samlade essäer. Det skulle fortsätta att bli känt som Ralph Waldo Emersons Self Reliance, och ett av de mest välkända styckena av amerikansk litteratur. Exempel på självtillit kan vara så enkla som att knyta sina egna skor och så komplicerade som att följa din inre röst och inte anpassa sig till vägar som samhället eller religionen har satt. I sin uppsats "Self Reliance" är Emersons enda syfte att människor ska undvika överensstämmelse.


Emerson trodde att för att en man verkligen skulle vara en man måste han följa sitt eget samvete och "göra sin egen grej. Samtidigt som att få hjälp från andra, inklusive vänner och familj, kan vara en viktig del av ditt liv och kan vara tillfredsställande. Det kan dock hända att hjälp inte alltid finns tillgänglig, eller så är den hjälp du får är inte vad du hade hoppats på. Det är av denna anledning som Emerson drev på för självtillit. Om en person uppsats om självförtroende oberoende, kunde lösa sina egna problem och kunna uppfylla dessa behov och önskningar för sig själva, skulle de vara en starkare medlem av samhället.


Enligt Emerson kan ingen kärna av närande majs komma till dig av sig själv, utan att varje person får sin egen mark som de kan bearbeta. Med andra ord, Emerson trodde att genom ens arbete med sig själva, att öka sin mognad, intellekt, övervinna osäkerhet, kommer att tillåta en person att vara självförsörjande till den punkt där de inte längre avundas andra, utan mäter sig själva mot hur de var dagen innan. Att när vi blir självförsörjande fokuserar vi på att skapa, snarare än att imitera. Att vara någon vi inte är är lika skadligt för själen som självmord. Emerson har gjort det till populärkultur. Ett sådant exempel finns i filmen Next Stop Wonderland som släpptes i Referensen är ett citat från Emersons essä om Self Reliance, "A foolish consistency is the hobgoblin of little minds.


Detta blir ett genomgående tema i filmen som en singel kvinna Hope Davis som är ganska bekant med Emersons skrifter och visar upp flera män som tar med henne på dejter, försöker imponera på henne genom att citera den berömda raden, bara för att misslyckas med linjen och även ge tillskrivning till fel person, uppsats om självförtroende. En gentleman säger säkert att det var W. Fields, medan en annan matchar citatet med Cicero. Man går så långt som att säga att det var Karl Marx! Ralph Waldo Emerson lämnade ministeriet för att göra karriär inom skrivande och offentliga tal. Emerson blev en av USA:s mest kända och mest älskade 1800-talsfigurer. Mer om Emerson. Det är att vara användbar, att vara hedervärd, att vara medkännande, att få det att göra någon skillnad att du har levt och levt bra.


Människan är sin egen stjärna; och själen som kan göra en ärlig och fullkomlig man, Befaller allt ljus, allt inflytande, allt öde; Inget för honom faller tidigt eller för sent. Våra handlingar våra änglar är, eller goda eller sjuka, Våra ödesdigra skuggor som går förbi uppsats om självförtroende fortfarande. Kasta bantlingen på klipporna, di honom med uppsats om självförtroende spene; Övervintrade med höken och räven, Kraft och fart är händer och fötter. Jag läste häromdagen några verser skrivna av en framstående målare som var originella och inte konventionella, uppsats om självförtroende. Själen alltid uppsats om självförtroende en förmaning i sådana rader, låt ämnet vara vad det kan.


De känslor de ingjuter är av mer värde än någon tanke de kan innehålla. Att tro på din egen tanke, att tro att det som är sant för dig i ditt privata hjärta är sant för alla människor, det är genialitet. Säg din latenta övertygelse, och det kommer att vara den universella betydelsen; ty det innersta i sinom tid blir det yttersta,—— och vår första tanke återges till oss av den yttersta domens trumpeter, uppsats om självförtroende. Eftersom sinnets röst är bekant för var och en, den högsta förtjänst vi tillskriver Moses, Platon, uppsats om självförtroende, och Milton är, att de förgärdade böcker och traditioner, och talade inte vad människorna utan vad de trodde. En man borde lära sig att upptäcka och titta på det ljusglimtet som blinkar över hans sinne inifrån, mer än lystern på himlavalvet av barder och vismän.


Ändå avfärdar han utan varsel sin tanke, eftersom den är hans. I varje geniverk känner vi igen våra egna avvisade tankar: de kommer tillbaka till oss med en viss alienerad majestät. Stora konstverk har nej uppsats om självförtroende påverkar läxa för oss än så här. De lär oss att hålla efter vårt spontana intryck med godhumör oflexibilitet än mest när hela ropet av röster är på andra sidan. Annars, imorgon kommer en främling att säga med mästerligt sunt förnuft precis uppsats om självförtroende vi har tänkt och känt hela tiden, och vi kommer att tvingas ta med skam vår egen åsikt från en annan.


Det finns en tid i varje mans uppsats om självförtroende när han kommer till övertygelsen att avund är okunnighet; att imitation är självmord; att han måste ta sig själv till det bättre, till det sämre, som sin del; att även om det vida universum är fullt av gott, kan ingen kärna av närande säd komma till honom utan genom hans möda som skänkts på den tomt som ges till honom för att bearbeta. Kraften som bor i honom är ny till sin natur, och ingen utom han vet vad det är som han kan göra, och han vet inte heller förrän han har försökt. Inte för inte ett ansikte, en karaktär, ett faktum, uppsats om självförtroende, gör stort intryck på honom, och en annan inget.


Denna skulptur i minnet är inte utan förutbestämd harmoni. Ögat placerades där en stråle skulle falla, för att den skulle kunna vittna om just den strålen. Vi men uppsats om självförtroende uttrycka oss själva och skäms över den gudomliga idé som var och en av oss representerar. Den kan säkert lita på som proportionerlig och av goda frågor, så den förmedlas troget, men Gud kommer inte att få sitt verk uppenbart av fegisar. En man är lättad och glad när han har lagt sitt hjärta i sitt arbete och gjort sitt bästa; men vad han har sagt eller gjort på annat sätt, ska inte ge honom ro. Det är en befrielse som inte levererar.


I försöket överger hans geni honom; ingen musa blir vänner; ingen uppfinning, inget hopp. Acceptera platsen som den gudomliga försynen har hittat för dig, dina samtidas samhälle, kopplingen mellan händelser. Stora män har alltid gjort uppsats om självförtroende, och anförtrodde sig barnsliga till sin ålders geni och förrådde deras uppfattning att de absolut pålitliga satt i deras hjärta, arbetande genom deras händer, dominerande i hela deras varelse. Och vi är nu män och måste i det högsta sinnet acceptera samma transcendenta öde; och inte minderåriga och invalider i ett skyddat hörn, inte fegisar som flyr inför en revolution, utan guider, återlösare och välgörare, som lyder den Allsmäktiges ansträngning och går vidare mot Kaos och Mörkret.


Vilka vackra orakel naturen ger oss på denna text, i ansiktet uppsats om självförtroende beteende hos barn, brudar och till och med djur! Det splittrade och rebelliska sinnet, denna misstro mot en känsla eftersom vår aritmetik har beräknat styrkan och medlen i motsats till vårt syfte, dessa har inte. Deras sinne är hel, deras öga är ännu obesegrade, och när vi ser dem i ansikten blir vi förvirrade. Spädbarnsålder anpassar sig inte till någon: alla anpassar sig till det, så att en bebis vanligtvis gör fyra eller fem av de vuxna som skrattar och leker med den. Så Gud har beväpnat ungdomen och puberteten och manligheten inte mindre med sin egen pikantitet och charm, och gjort den avundsvärd och nådig och dess anspråk på att inte bli förbjuden, om den vill stå för sig själv.


Tro inte att ungdomen inte har någon kraft, för han kan inte prata med dig och mig. i nästa rum är hans röst tillräckligt klar och eftertrycklig. Det verkar uppsats om självförtroende vet hur man talar till sin samtid. Dålig eller djärv, då kommer han att veta hur man gör oss seniorer väldigt onödiga. Nonchalansen hos pojkar som är säkra på en middag och skulle förakta lika mycket som en herre att göra eller säga något för att försona en, är den mänskliga naturens sunda attityd. En pojke är i salongen vad gropen är i lekstugan; självständig, oansvarig, tittar ut från sitt hörn uppsats om självförtroende sådana människor och fakta som passerar, han försöker och dömer dem på deras meriter, på det snabba, sammanfattande sätt som pojkar, som bra, dåliga, intressanta, fåniga, vältaliga, besvärliga.


Han bryr sig aldrig om konsekvenser, om intressen: han ger en oberoende, genuin dom. Du måste uppvakta honom: han uppvaktar dig inte. Men mannen är så att säga klappad i fängelse av sitt medvetande. Så snart han en gång har handlat eller talat med eclat, är han en engagerad person, bevakad av hundratals sympati eller hat, vars tillgivenhet nu måste komma in på hans konto. Det finns ingen Lethe för detta. Ah, att han kunde övergå till sin neutralitet igen! Den som på så sätt kan undvika alla löften, och efter att ha observerat, observera igen från samma opåverkade, opartiska, obotliga, oförskräckta oskuld, måste alltid vara formidabel. Han skulle uttala åsikter om alla förbigående angelägenheter, som inte anses vara privata, utan nödvändiga, skulle sjunka som pilar i människors öra och försätta dem i rädsla.


Dessa är rösterna som vi hör i ensamhet, men de blir svaga och ohörbara när vi kommer in i världen. Samhället överallt är i konspiration mot manligheten hos var och en av dess medlemmar. Samhället är ett aktiebolag, där medlemmarna är överens om att, för att bättre säkra sitt bröd till varje aktieägare, överlämna ätarens frihet och kultur. Dygden i de flesta begäran är överensstämmelse. Självtillit är dess motvilja. Den älskar inte verkligheter och skapare, utan namn och seder. Den som skulle vara en man måste vara en nonkonformist. Den som vill samla odödliga palmer får inte hindras av godhetens namn, utan måste utforska om det är godhet.


Ingenting är äntligen heligt än integriteten i ditt eget sinne. Frilåt dig för dig själv, så ska du ha världens rösträtt. Jag minns ett svar som jag som ganska ung blev förmanad att ge till en uppskattad rådgivare, som var van att förmana mig med kyrkans kära gamla läror, uppsats om självförtroende. På mitt ordspråk, vad har jag att göra med traditionernas helighet, om jag lever helt inifrån? min vän föreslog: "Men dessa impulser kan vara underifrån, inte ovanifrån. Bra och dåliga är bara namn som mycket lätt kan överföras till det eller det här; det enda rätta är det som är efter min konstitution, det enda fel som är emot det, uppsats om självförtroende. En man ska bära sig själv i närvaro av all opposition, som om allt vore titulärt och tillfälligt men han.


Jag skäms över att tänka på hur lätt vi kapitulerar för märken och namn, för stora samhällen och döda institutioner. Varje anständig och vältalande individ påverkar och svajar mig mer än vad som är rätt. Jag borde gå upprätt och vital och tala den oförskämda sanningen på alla sätt, uppsats om självförtroende. Om illvilja och fåfänga bär filantropins kappa, ska det gå över? Om en arg bigot antar denna rikliga orsak till avskaffandet och kommer till mig med sina sista nyheter från Barbadoes, varför skulle jag inte säga till honom: 'Gå och älska ditt spädbarn; älska din vedhuggare: var godmodig och blygsam: ha den nåden; och lacka aldrig din hårda, ohälsosamma ambition med denna otroliga ömhet för svart folk tusen mil bort.


Din kärlek på avstånd är trots hemma. Din godhet måste ha ett försprång, annars är det ingen.





musikbranschens uppsats



Själen hör alltid en förmaning i sådana rader, låt ämnet vara vad det vill. De känslor de ingjuter är av mer värde än någon tanke de kan innehålla. Att tro på din egen tanke, att tro att det som är sant för dig i ditt privata hjärta är sant för alla människor - det är ett geni. Säg din latenta övertygelse, och det kommer att vara den universella betydelsen; ty det innersta i sinom tid blir det yttersta, - och vår första tanke återges till oss av den sista domens trumpeter. Eftersom sinnets röst är bekant för var och en, är den högsta förtjänsten vi tillskriver Moses, Platon och Milton, att de förgärdade böcker och traditioner och talade inte vad människor utan vad de trodde.


En man borde lära sig att upptäcka och titta på det ljusglimtet som blinkar över hans sinne inifrån, mer än lystern på himlavalvet av barder och vismän. EssayClue är en prisbelönt tjänsteleverantör för uppdragshjälp. Vi har ett team av professionella handledare som hjälper dig med alla uppdrag oavsett deadline. Kontakta oss för omedelbar hjälp. När det gäller trosbekännelser fokuserar hans kritik på hur de som klamrar sig fast vid trosbekännelser lyder övertygelserna om ett kraftfullt sinne annat än deras eget, snarare än att lyssna på hur Gud talar genom deras egna sinnen. På så sätt kopplar de ifrån universum, med Gud, eftersom trosbekännelsen misstas för universum. När det gäller utbildning, hävdar Emerson att utbildningssystemet främjar ett rastlöst sinne som får människor att resa bort från sig själva i hopp om att hitta något större än vad de vet eller har.


Utbildade amerikaner vill resa till främmande platser som Italien, England och Egypten för nöjen och kultur. De bygger och dekorerar sina hus med främmande smak, deras sinnen till det förflutna och det avlägsna. Konstnärer imiterar den doriska eller den gotiska modellen. De måste istället aktivt arbeta för att uppnå självtillit, vilket innebär en återgång till sig själv, och befrielse från bojorna från de religiösa, lärda och civila institutioner som skapar ett försvagande beroende av egendom i. Ingenting kan ge dig frid förutom principernas triumf. Frågor och svar-sektionen för självtillit och andra uppsatser är en utmärkt resurs för att ställa frågor, hitta svar och diskutera romanen.


Vad är meningen med detta stycke från Ralph Waldo Emersons Self-Reliance? Detta talar till några teman. Jag tror att det generellt handlar om att människan ska hitta sin egen individualitet och identitet. Passagen indikerar att livet handlar om att vara nöjd med sin tomt och göra det bästa av den snarare än att begära andra. Hur är Emersons idéer om individen nära kopplade till hans idéer om naturen i "Self-Reliance"? Emerson betonade individens roll och kultivering, som han trodde borde undvika överensstämmelse och falsk konsekvens i. Läs stycket noggrant Sätt det här stycket med dina egna ord och förklara varför det är avgörande för att förstå Emersons "Self-Reliance.


Jag är ledsen, det här är ett forum för korta svar som är utformat för textspecifika frågor. Vi kan inte ge eleverna skrivuppgifter. Studieguiden för Self Reliance and Other Essays innehåller en biografi om Ralph Emerson, litteraturuppsatser, en komplett e-text, frågesportfrågor, huvudteman, karaktärer och en fullständig sammanfattning och analys. Självförtroende och andra uppsatser är akademiska uppsatser för citering. Dessa uppsatser skrevs främst av studenter och ger en kritisk analys av Self Reliance and Other Essays av Ralph Waldo Emerson. Kom ihåg mig. Glömt ditt lösenord? Köp Studieguide. Skip to content Vad skulle det innebära att lita på oss själva, samtidigt som vi lever i samhället? Dela detta: Twitter Facebook. Gilla detta: Gilla Laddar Föregående inlägg Föregående inlägg: Är det möjligt att utrota våld?


Lämna ett svar Avbryt svar Skriv din kommentar här Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:. E-post krävs Adress har aldrig offentliggjorts. Namn (krävs. Skapa din webbplats med WordPress. Följ Följer. Skriv upp mig. Har redan en WordPress. com-konto? Logga in nu. PhiloSophia Anpassa Följ Följer Registrera dig Logga in Kopiera kortlänk Rapportera detta innehåll Visa inlägg i Reader Hantera prenumerationer Dölj denna bar.

No comments:

Post a Comment